Dodenherdenking

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van oorlogsgeweld. Dan is Nederland om 20:00 uur 2 minuten stil. Tijdens de nationale Herdenking herdenken we allen -burgers en militairen- die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In September 1944 werd rondom Arnhem hard gevochten, begonnen met operatie Market- Garden, een grote luchtlandingsoperatie waarbij de allieerde troepen met parachutes en zweefvliegtuigen landden bij Eindhoven, Grave en Renkum. Vanaf de dijk in Heteren een waar schouwspel. Al gauw werden ook de inwoners van heteren geconfronteerd met het oorlogsgeweld. Op 23 september 1944 stortten drie Engelse vliegtuigen in Heteren neer. De bemanning sneuvelde en werd begraven op de Algemene begraafplaats in Heteren. Jaarlijks vindt hier een dodenherdenking plaats.

 

Popkoor Akkoord treedt op tijdens dodenherdenking 4 mei in Heteren

Popkoor Akkoord zal op 4 mei een aantal nummers ten gehore brengen tijdens de dodenherdenking in Heteren, welke ieder jaar aldaar wordt georganiseerd door het Oranje comité. Dit jaar zullen daarbij ook zeker Het Wilhelmus en God save the Queen niet ontbreken. Daarnaast zingt Popkoor Akkoord nog een aantal nummers die passen bij de sfeer van de 4 mei-herdenking.

Popkoor Akkoord is een veelzijdig, superenthousiast en goed klinkend koor met een semiprofessionele instelling. Het koor is op 7 juni 1979 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een koor met een heel eigen sound. Wat ons uniek maakt, is dat we muzikaal worden begeleid door een eigen, fantastische band. We zingen popmuziek van wat langer geleden en van heel recente datum.

We presenteren ons op allerlei manieren en op verschillende podia. In samenwerking met een regisseur gaan we graag de uitdaging aan om ons eens in de twee à drie jaar op verrassende wijze te presenteren met een grootse show vol muziek en zang. Ons laatste theaterconcert getiteld ‘Hoezo helden? was op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 in het Posttheater in Arnhem te zien.

Het koor repeteert iedere woensdagavond in Elst.

Meer informatie over Popkoor Akkoord is te vinden op www.popkoor-akkoord.nl.

Popkoor Akkoord groepsfoto kleur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>